Habib Koité

Kaarten zijn nu te kopen via: Proticket (Ter info; dit is een Duitstalige boekingssite.)

Habib Koité, Aly Keïta, Lamine Cissokho
Mandé Sila

Drie vaandeldragers van West-Afrikaanse muzikale tradities komen samen om de Mandé Sila te vieren: de weg van het Manding-rijk, symbool van de talen, culturen, muziek en hele organologie van West-Afrika.

Habib Koité, een van Afrika's populairste en meest geprezen muzikanten, is een moderne troubadour die zijn publiek betovert met zijn muzikaliteit, humor en wijsheid.

De kora-speler Lamine Cissokho stamt af van een beroemde griottenfamilie waarvan de tradities teruggaan tot de 14e eeuw en die traditionele liederen van generatie op generatie doorgeeft.

Aly Keïta is wereldberoemd om zijn beheersing van de balafoon, zijn indrukwekkende virtuositeit en zijn unieke geluid. Drie virtuoze artiesten die met elkaar verbonden zijn door hetzelfde culturele erfgoed, een smeltkroes die hun composities inspireert en de revival van het genre sublimeert. 

Het trio wordt op het podium vergezeld door Habib's percussionist Mama KONE (Djembe, kalebas, elektronische pad), die ook heeft opgetreden met Eric Bibb. 

Pers
Zijn reputatie als gitarist is bijna mythisch geworden, hij combineert rock en klassieke technieken met Malinese akkoorden die de gitaar laten klinken als een kora of ngoni.
New York Times

De grootste popster van de West-Afrikaanse natie Mali
Rolling Stone

In zijn geval was het geen probleem om de taal niet te kennen, vooral vanwege de manier waarop hij communiceerde - knielend aan de rand van het podium om met het publiek te communiceren, eenstemmig dansend met zijn muzikanten - die zo'n duidelijke non-verbale verbinding met zijn luisteraars tot stand bracht.
Los Angeles Times

Koite's vraatzuchtige muzikale nieuwsgierigheid, brede internationale fanbase, indrukwekkende cd-verkoop en succesvolle samenwerkingen met artiesten als Bonnie Raitt, Jackson Browne, Eric Bibb en Gary Davis hebben van hem een toonaangevende wereldwijde stem gemaakt.
Roots